Welkom op

VASTE GROND

Wat krijg je als een KNO-arts, een fashion designer
en een IT consultant een restaurant openen?

Deze zomer serveert VOGELFREI iets dat je nergens anders vindt: Vaste Grond: een tijdelijk restaurant waar de chefs geen chefs zijn. Van KNO-arts tot fashion-designer, van IT-consultant met drie kookboeken tot een jonge foodie die zijn culinaire stempel wil drukken samen met beginnende DJ’s.

Dat maakt hun gerechten niet alleen culinair interessant, maar ook persoonlijk en vol verhalen. Van intieme fine dining tot comfort food, van Japanse invloeden tot alcoholvrije culinaire hoogstandjes.

Wanneer?
11 juli - 29 augustus

MEET
THE
CHEFS

JULI

  • Ernst serveert 5 gangen groente waar vleeseters stil van worden. En als hij niet kookt, schildert hij graag. In zijn atelier, maar ook op truien en petten. Bij VOGELFREI prijkt een grote krab van zijn hand.

    Bekend van: Restaurant Feu, Circus Citroen.
    Verwacht: 5 gangen kickass groenten.
    Prijs: 59 euro.

  • Rens is IT-consultant maar ook een zelfverklaarde hobbychef met tien jaar vuur in zijn pannen en drie kookboeken op zijn naam. Bij VASTE GROND serveert hij een zwoel 6-gangenmenu dat ruikt naar zomer.

    Bekend van: AnjaKruidenboter (instagram).
    Verwacht: 6-gangen internationale keuken.
    Prijs: 70 euro.

  • Marijn noemt haar menu ‘een klein festijn’. Maar vergis je niet. Ze serveert 5 plantaardige gangen die je van je stoel blazen. Zorg dat je erbij bent, voordat iedereen haar kent. Als ze niet kookt schrijft ze poëzie en staat ze vaak op het podium.

    Bekend van: Vegan vibes door heel Utrecht en De Parade.
    Verwacht: 5 gangen plantaardige verrassing met een verhaal.
    Prijs: €60

  • Rens is bijna afgestudeerd KNO-arts, maar kookt daarnaast ook al zijn hele leven. Bij VASTE GROND neemt hij je mee in een viergangenmenu vol smaken van eigen bodem. Van Zeeland naar Texel tot Streefkerk.

    Bekend van: Leer me deze avond kennen!
    Verwacht: 4 gangen fine dining met lokale producten.
    Prijs: €65

  • Frank doet niet aan liflafjes. Hij kookt met diepgang. Frank’s Bistroria is een ode aan rijk eten, goed gezelschap en volle glazen. Comfort food met respect voor natuur en dier. En hij neemt zijn Zeeuwse Roots mee.

    Bekend van: Franks pop-up delicatessenzaak in Amsterdam
    Verwacht: 5 gangen comfort cuisine met bite.
    Prijs: €65.

AUGUSTUS

  • Sander werkt normaal in de keuken van Heimat, maar bij VASTE GROND laat hij zijn eigen signatuur zien. Zijn stijl is gelaagd en precies: van een snack tot een pre-dessert, alles klopt. Voor deze avond werkt hij samen met DJ’s van Club Jansdam.

    Bekend van: Choux in Amsterdam, Karel V in Utrecht en Grön in Helsinki.
    Verwacht: 5 gangen hedendaagse finesse met old-school comfort.
    Prijs: €50.

  • Na 7 jaar Japan keert Joosje terug naar Nederland. En ze neemt haar smaken mee. Dit is haar eerste optreden na jarenlang als fashion designer te hebben gewerkt. En de opmaat naar haar eigen cateringbedrijf ‘Tafel.’

    Bekend van: Facetasm (Japans modelabel).
    Verwacht: 3-gangen vegetarisch shared dining met mediterrane en oosterse smaken.
    Prijs: 45 euro.

  • Luz kookt zoals ze leeft: met smaak, zonder concessies. Een alcoholvrij diner voor mensen die willen genieten zónder kater. Comfort food met een twist, en een glimlach.

    Bekend van: Zies, Guusjes en verschillende pop-ups.
    Verwacht: 4 gangen vol smaak zonder kater (alcoholvrije pairing).
    Prijs: €65 incl. drankjes.

  • Voor de afsluiting van deze zomer houden we het dichtbij huis. De een bakt, de ander kookt. Samen vormen ze een duo dat je smaakpapillen op scherp zet.

    Bouke en Merijn zijn onlosmakelijk verbonden aan VOGELFREI. Bouke’s brood is meer dan bijzaak : het is het begin van elk goed gesprek aan tafel. En daarnaast heeft hij jarenlang als kok in de Utrechtse horeca gewerkt.

    Merijn bouwt daar op voort met een gerechten die verrassen en verbinden. Dit is geen diner, dit is een duet.

    Bekend van: VOGELFREI, Utrecht Natuurlijk, Firma Fourage
    Verwacht: 3 gangen eerlijk & robuust eten
    prijs: 45 euro

FAQ

  • Inloop vanaf 18.15.
    Diner start om 19.00


  • Iedere chef bepaalt zelf de menuprijs. De prijs varieert van 45 euro voor 3 gangen tot 70 euro voor 5 gangen (exclusief drankjes).

  • VOGELFREI
    Nijverheidsweg 6
    3534AM Utrecht

    VOGELFREI bevindt zich op het buitenterrein van de Havenloods. Check www.vogelfrei.nl/plattegrond

    Bij mooi weer zitten we buiten, anders binnen.

  • Bij ons zit je aan lange gezamenlijke tafels met hopelijk veel onbekende mensen. Dat maakt de avond des te interessanter. Wil je bij je vrienden zitten dan kan dat. Soms is het een beetje passen en meten maar het lukt altijd.

  • We vragen je vooraf of er allergieën zijn waar we rekening mee moeten houden. Op locatie zijn we beperkt om last minute nog dingen aan te passen en bedenk wel dat we niet voor niets een verrassingsmenu serveren. Ben je een moeilijke eter? Dan past VASTE GROND misschien niet bij jou.

  • Jazeke! Iedere chef biedt een vegetarisch menu aan.

    We mailen je een week vooraf waar je dit kunt aangeven.

  • Nee, tenzij het aangegeven is bij de ticketbox. De meeste chefs bieden een bijpassend drankarrangement waar je op de avond zelf voor kunt kiezen. Daarnaast is er een open bar.

  • Het is net als bij een concert, de show stopt niet voor jou. We vragen je daarom op tijd te komen. Lukt het niet, kom dan binnen wanneer je kunt en geniet alsnog van de avond.


  • Nee. We doen niet aan liefdadigheid. Zie het als een mogelijkheid om iemand anders een onvergetelijke avond te bezorgen.

  • Nee. Maar mensen willen via social media nog wel eens hun kaartje kwijt. Succes!

OVER
VASTE
GROND

“We merkten dat veel mensen stiekem dromen van een pop-up restaurant, maar vastlopen op geld, risico of organisatie,” zegt initiatiefnemer Joris Roovers.

“Dus dachten we: wat als wij gewoon een compleet ingericht restaurant klaarzetten en iemand alleen nog maar hoeft te koken?

We plaatsten een berichtje op Instagram, en die ontplofte. Blijkbaar is er een enorme behoefte. Tegelijkertijd is dit ook één groot experiment. Wij weten ook niet precies wat er gaat gebeuren. Dat maakt het spannend. En echt.”

Vaste Grond is geen klassiek restaurant
Het is een plek waar je mag falen en verrassen, op je bord én daarbuiten. Vaste Grond is bedoeld om dingen uit te proberen.

Voor (amateur) koks die ooit een eigen restaurant willen openen, of juist ervaren chefs die juist iets nieuws willen doen buiten hun eigen restaurant.